Work Protection BusinessProtecția muncii alaturi de voi, Siguranta o oferim noi

Autorizarea functionarii din punct de vedere al protectiei muncii, in baza Legii nr. 359/2004

business laws

Au obligatia sa se autorizeze in baza Legii nr. 359/2004:
a) societatile comerciale, societatile si companiile nationale, grupurile de interes economic, grupurile europene de interes economic, regiile autonome si organizatiile cooperatiste, sucursalele infiintate de acestea, precum si alte persoane juridice care se inregistreaza in registrul comertului potrivit unor acte normative speciale;

b) persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale pentru care procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii este reglementata de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare.

Sanctiuni
Desfasurarea oricarei activitati de catre persoana juridica obtinerii autorizarii functionarii din punctul de vedere al SSM constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.000 de lei si 10.000 de lei, potrivit art. 41 alin. (1) din Legea nr. 359/2004.

Autorizare

La data eliberarii a certificatului de inregistrare de catre Oficiul Registrului Comertului continand codul unic de inregistrare sau, dupa caz, la data eliberarii certificatului de inscriere de mentiuni sau inainte de inceperea unei activitati care necesita autorizare, aveti obligatia de a solicita autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitatii ai sanatatii in munca.

In calitate de solicitant, veti depune la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul competent cererea de inregistrare/autorizarea functionarii impreuna cu declaratia pe propria raspundere prin care va asumati responsabilitatea ca indepliniti conditiile legale privind securitatea ai sanatatea in munca si dovada privind achitarea taxelor aferente.

Pentru ca firma dvs. sa poata desfasura legal una sau mai multe activitati, acestea trebuie declarate:
– in actul constitutiv sau prin act aditional la actul constitutiv al societatii si
– in declaratia pe propria raspundere

In functie de obiectul de activitate al firmei dvs., in declaratia pe propria raspundere specificati toate codurile CAEN aferente activitatilor desfasurate. Aceste coduri trebuie sa se regaseasca si in actul constitutiv al societatii.

Pentru aprofundarea cunostintelor de protectia muncii (ssm) va recomandam cursurile noastre: Click aici


Notice: Temă fără comments.php este învechită din versiunea 3.0 fără alternative disponibile în loc. Este necesară includerea șablonului comments.php în temă. in /home/instruir/public_html/wp-includes/functions.php on line 3628

Lasă un răspuns

Sus